00000000000000000000000000000000005555.jpg

 

 

آینه جم : اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر به استناد بخشنامه اخیر قوه قضائیه، دریافت هرگونه وجه (ثمن معامله) در مرحله تنظیم پیش‌نویس قراردادهای املاک را برای مشاوران و بنگاه‌های معاملات ملکی استان ممنوع اعلام کرد.

به گزارش اینه جم  رئیس اداره امور اصناف و تشکل‌های اداره کل صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر، با تأکید بر اجرایی شدن ماده ۳ قانون الزام به ثبت رسمی معاملات اموال غیرمنقول، اظهار کرد: پیش‌نویس قرارداد تا قبل از ثبت نهایی در سامانه توسط سردفتران رسمی، فاقد هرگونه اعتبار و وجاهت قانونی است.

پیش‌نویس قرارداد املاک فاقد آثار حقوقی است

احمد رجایی با بیان اینکه این تصمیم برای جلوگیری از آسیب‌های احتمالی و شفاف‌سازی فرآیند معاملات اتخاذ شده است، افزود: در ماده ۳ این قانون قید شده که پیش‌نویس قرارداد فاقد آثار حقوقی قرارداد است. بنابراین، چنانچه طرفین ظرف پنج روز از تاریخ تنظیم پیش‌نویس قرارداد به دفتر اسناد رسمی مراجعه نکنند، این پیش‌نویس خودبه‌خود از سامانه حذف می‌شود و اساساً قرارداد محسوب نمی‌شود و فقط پیش‌نویس تنظیم یک قرارداد است و آثار حقوقی قرارداد را ندارد.

وی تصریح کرد: تنظیم قرارداد عادی برای این دسته از معاملات نیز مجاز نبوده و مشاوران صرفاً مجاز به ارائه «گواهی درج پیش‌نویس» هستند و از چاپ یا تحویل متن قرارداد به طرفین باید خودداری کنند.

دعوای خریدار در صورت منصرف شدن فروشنده قابل استماع نیست

طبق اطلاعیه اداره کل صمت، طرفین معامله نباید در زمان انجام معامله نسبت به مبادله اسناد و مدارک یا وجه معامله اقدام کنند، زیرا ممکن است یکی از طرفین قبل از پایان این پنج روز از انجام معامله منصرف شود یا اساساً هر دو یا یکی از طرفین به دفتر اسناد رسمی مراجعه نکنند.

با تنظیم قرارداد‌های یکسان می‌توان نسبت به مبادله اسناد و وجه اقدام کرد

گفتنی است قرارداد‌های یکسان دارای آثار حقوقی قرارداد هستند و به همین دلیل در سامانه کاتب، ۱۴ نوع قرارداد یکسان پیش‌بینی شده است که با تنظیم آنها می‌توان نسبت به مبادله اسناد، مدارک و وجه ثمن معامله اقدام کرد. در نهایت، فروشنده و خریدار ظرف مدت سه ماه برای ادامه فرآیند و رفع محدودیت‌ها باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کنند.

[کد خبر:AJ52192]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب