آینه جم: خبرنگاران به شدت با وجود حجم بالای کار از حضور در وزارت کشور در زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری استقبال می‌کنند. علت این استقبال هم فضای شادی و مفرح وزارت کشور در این زمان است.

ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

به گزارش آینه جم: بازهم ثبت نام ریاست جمهوری و بازهم خیل کسانی که خود را شایسته ریاست جمهوری در ایران می‌دانند. بسیاری از این افراد حتی سابقه مدیریت یک ساختمان را ندارند اما تصمیم می‌گیرند برای مدیریت کشور ثبت نام کند.

به نظر می‌رسد این افراد بیشتر می‌خواهند دیده شوند. آنها می‌دانند شورای نگهبان صلاحیت آنها را برای انتخابات تایید نمی‌کند اما به وزارت کشور می‌روند و ثبت نام می‌کنند. هدف این افراد یک مصاحبه، پخش شدن تصویرش از رسانه‌ها به ویژه تلویزیون و مطرح شدن است.

این حضور پر تعداد نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری از سال 84 و انتخابات ریاست جمهوری نهم رنگ و بوی جدی به خود گرفت. بعد از آن انتخابات این سوال برای جامعه ایران پیش آمد که آبا بهتر نیست شرایط و ضوابط مشخصی برای نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مشخص شود؟

در قانون انتخابات شرایط کلی برای نامزدهای ریاست جمهوری مطرح شده است. در ماده 35 قانون اصلاح شده انتخابات ریاست‌جمهوری شرایط انتخاب شوندگان بدین شرح عنوان شده است:

1- از رجال مذهبی، سیاسی.

2- ایرانی الاصل.

3- تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران.

4- مدیر و مدبر.

5-دارای حسن سابقه و امانت و تقوی.

6- مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور.

ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری

بسیاری از این افراد که در این انتخابات ثبت نام کرده‌اند خود را واجد این 6 ویژگی می‌دانند. به نظر می‌رسید بهتر است برای انتخابات ریاست جمهوری شرایط نامزدهای ریاست جمهوری به صورت جزئی تر مطرح شود. رییس جمهور بعد از مقام معظم رهبری بالاترین جایگاه را در کشور دارد و لازم است افرادی وارد صحنه رقابت شوند حتی در زمان ثبت نام که بتوانند شان این جایگاه را حفظ کنند.

آیا بهتر نیست همچون انتخابات مجلس برای انتخابات ریاست جمهوری هم سقفی از تحصیلات گذاشته شود. مثلا می‌توان گفت کسی که می‌خواهد وارد کارزار انتخابات شود حداقل دارای مدرک فوق لیسانس باشد.

به نظر می‌رسد کسی که می‌خواهد بالاترین مقام اجرایی کشور را در اختیار داشته باشد باید سابقه کار اجرایی و کشور داری را داشته باشد. حداقل حضور 8 سال حضور در دولت و مجلس و برخی سطوح بالای کشور می‌تواند به رییس جمهور برای اداره کشور کمک کند.

در برخی کشورها نامزدهای ریاست جمهوری حداقل باید 100 امضا از شخصیت‌های سیاسی و شناخته شده کشورشان بگیرند تا بتوانند در انتخابات ثبت نام کند. همین شیوه می‌تواند در انتخابات ریاست جمهوری ایران نیز مورد استفاده قرار گیرد.

برای کشور زیبنده نیست که افرادی برای مطرح شدن از انتخابات ریاست جمهوری استفاده کنند. رییس جمهور بالاترین مقام اجرایی کشور است و نباید کاری کنیم که هر فردی فکر کند می‌تواند بر این جایگاه تکیه بزند.

ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری به جز معرفی نامزدهای احتمالی قطعی این انتخابات، بیشتر زمینه ساز خندیدن مردم شده است. دیروز شبکه‌های اجتماعی پر از اتفاقات خنده داری بود که نامزدهای ریاست جمهوری رقم زده بودند. شاید بتوان گفت ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری بیشتر شبیه خنده بازار است تا ثبت نام برای رسیدن به کرسی مهم‌ترین مقام اجرایی کشور.

شاید برایتان جالب باشد که خبرنگاران به شدت با وجود حجم بالای کار از حضور در وزارت کشور در زمان ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری استقبال می‌کنند. علت این استقبال هم فضای شادی و مفرح وزارت کشور در این زمان است.

انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم نیز با شرایط گذشته برگزار شد اما بهتر است مجلس به عنوان نهاد قانون گذاری کشور در کنار مجمع تشخیص مصلحت نظام هرچه سریعتر قانون انتخابات ریاست جمهوری را تدوین کنند.

 

[کد خبر:AJ21191]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب