آینه جم- معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: برداشت عسل کُنار (conar) از حدود ۴۱۴ کندو ( ۱۱۴ کندوی بومی و ۳۰۰ کندوی مهاجر) در این استان آغاز شد.

  به گزارش آینه جم افشین قطبی روز سه‌شنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هرسال حدود ۲هزار زنبور دار بومی و مهاجر از شهریور ماه از نقاط مختلف کشور برای تولید و برداشت عسل کُنار وارد استان بوشهر می‌شوند و در مناطق کُنارخیز این استان مستقر می‌شوند.

وی بیان کرد: اهمیت عسل کنُار از نظر عطر، طعم و خواص دارویی به اندازه‌ایی است که هرسال شاهد تراکم زنبورداران درمناطق کُنارخیز استان بوشهر هستیم.

قطبی ادامه داد: وجود بیش از ۵۰ هزار هکتار درخت کنار از گونه‌های متفاوت از یک طرف و مرغوبیت، بازارپسندی و ارزش اقتصادی عسل کُنار تولیدی به گونه ای است که موجب شهرت استان بوشهر دراین زمینه و تبدیل آن به قطب تولید این عسل در کشور شده است.

وی یادآور شد: این قابلیت و توانمندی استان بوشهر در زمینه تولید عسل کُنار، باعث شده علاوه بر زنبور داران بومی، زنبورداران مهاجر نیز از اقصی نقاط کشور برای اسکان و تولید آن در این استان با همدیگر رقابت کنند.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: طبق نظر زنبورداران مجرب وکارشناسان صاحب نظر بدلیل شرایط خاص اقلیمی مانند رطوبت هوا کیفیت عسل کُنار تولید شده در استان بالاتر از سایر مناطق دیگر است.

وی اضافه کرد: پیش بینی می‌شود عسل کُنار تولید شده در استان بوشهر امسال با ۲۰ درصد افزایش به بیش از ۲هزار تن برسد.

قطبی گفت: ثبت نشان جغرافیایی عسل کُنار کشور به نام استان بوشهر با نام تجاری ۱۴۳ - GI، برگزاری پنج جشنواره برداشت عسل کُنار در شهرستان‌های مختلف این استان، ساماندهی اسکان زنبورداران بومی و مهاجر در مناطق کُنارخیز و اجرای طرح آنالیز ترکیبات عسل کُنار استان با همکاری بخش تحقیقات زنبور عسل کشور از جمله مهمترین اقدامات انجام گرفته در سال‌های اخیر در بخش زنبورداری است.

[کد خبر:AJ40307]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم

کانال تلگرامی پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم