جدیدترین ها از استان بوشهر

ویژه ها

اقدام ارزشمند پتروشیمی جم در نیمه شعبان؛اهدای ۷۷ جهيزيه به‌ نوعروسان تحت پوشش کمیته امداد در جنوب‌ استان+عکس

      آینه جم-همزمان با اعیاد مبارک شعبانیه، و در آستانه ولادت امام زمان (عج)...

برگزاری همایش پایانی دوازدهمین نکوداشت روز جم +تصاویر

      آینه جم/ آیین دوازدهمین نکوداشت روز جم با حضور گسترده مردم و مسوولان در...

یکی میراث فرهنگي بوشهر را صدا بزند

    آینه جم-  سید مرتضی کراماتی  غفلت متولیان امر در اداره کل میراث...

قضیه حمار در ریاضی و بحث آزمون استخدامی پتروشیمی پردیس

    آینه جم/  مصطفی ارجمند حمار از قضایای معروف هندسه است. این قضیه می گوید:...

تشخیص رایگان و محرمانه ایدز در بوشهر، برازجان، کنگان و عسلویه/علائم نگران کننده ایدز

        آینه جم/   رئیس شبکه بهداشت و درمان شهرستان جم گفت: چهار مرکز...

نتایج اولیه انتخابات شورای شهر بوشهر + منتخبان و علی‎البدل ها

  آینه جم: طبق شنیده ها، اکثریت کرسی های ششمین دوره شورای شهر بوشهر در اختیار...

یادداشت/ پریشان؛مردی برای تمام فصول

      آینه جم-   افشین پریشان عضو باسابقه شورای شهر جم، در یک دهه گذشته...

تقدیر وزارت کار از پتروشیمی جم/شریعتمداری: پتروشیمی جم پیشرو در مبارزه با فساد و شفافیت

      آینه جم؛   طی همایشی با حضور “محمّد شریعتمداری”، وزیر...

با تغییر رویکردهای مدیریتی محقق شد؛ افزایش رضایتمندی کارکنان پلی پروپیلن جم

    به گزارش آینه جم به نقل از  روابط عمومي شركت پلي پروپيلن جم، عليرضا...

استخدام ۱۸۴ نفر در نیروگاه اتمی بوشهر(+جزئیات و لینک ثبت نام )

      آینه جم؛   رئیس مرکز آزمون جهاددانشگاهی استان بوشهر از برگزاری...

چه جاذبه ای در استان بوشهر در تابستان ده ها هزار نفر را به سمت خود می کشاند؟ + تصاویر

آینه جم؛ شبیر فکوریان: در این بخش هدف بر معرفی یکی از جاذبه های بسیار مهم استان...

آیا گورستان لنج ها را تا به حال دیده ای؟ + تصاویر

        آینه جم؛ جاذبه های گردشگری استان بوشهر: از بوشهر که میزنی بیرون و...

گنبد نمکی جاشک، با نمک ترین شگفتی طبیعت بوشهر + تصاویر

    آینه جم: یکی از جاذبه های استان بوشهر که در سفرتان به بوشهر ارزش دیدن دارد،...

میراث فرهنگی بوشهر در خواب غفلت‌

    آینه جم؛   سید مرتضی کراماتی بردستانی شهر باستانی بردستان با دارا...

استخدام ۱۲۸ نفر در شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های استان بوشهر + جزئیات و دانلود دفترچه

       آینه جم؛  ۱۲۸   نفر نیروی بهداشتی از طریق آزمون استخدامی...

گزارش تصویری

(تصاویر) باغ گیاه شناسی تهران

(تصاویر) باغ گیاه شناسی تهران

  (تصاویر) باغ گیاه شناسی تهران باغ...

(تصاویر) زندگی عشایر فارس

(تصاویر) زندگی عشایر فارس

(تصاویر) زندگی عشایر فارس آینه جم-زندگی...

(تصاویر) بازار پرنده فروشان کابل

(تصاویر) بازار پرنده فروشان کابل

(تصاویر) بازار پرنده فروشان کابل آینه جم-...

آینه جم: یکی از مشکلاتی که استان بوشهر در حوزه تامین آب در دهه‌های اخیر با آن مواجه بوده، نبود ظرفیت ذخیره سازی رواناب‌ها در سطح استان است. سیلاب‌های ورودی به استان بوشهر و همچنین رواناب‌های تولیدی در حوضه‌های آبریز داخلی استان همواره بدون هیچ استفاده مفیدی به دریا تخلیه می‌شده است.

به گزارش آینه جم به نقل از ایسنا؛ این سیلاب‌ها، به دلیل اختلاف ارتفاع استان بوشهر با استان‌های بالادست که در رشته کوه‌های زاگرس واقع شده‌اند، از قدرت تخریب بالایی نیز برخوردار بوده و در مواردی نیز منجر به بروز سیلاب‌های مخربی شده است.

سدهایی که سیلاب را آرام کردند

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در یک دهه گذشته با برنامه‌ریزی و همت کارشناسان حوزه آب استان بوشهر، برنامه جامعی جهت کنترل رواناب‌ها به منظور ذخیره سازی و کاهش خسارات سیلاب به همت این شرکت صورت گرفته است.

علی محمدی بیان کرد: ضرورت ساخت سدهای مخزنی و طرح‌های کنترل سیلاب در استان ساحلی بوشهر از چند بعد قابل بررسی است و یکی از مهم‌ترین آن، کاهش خسارات سیلاب است.

وی افزود: سیلاب آذرماه سال ۱۳۹۹ نمونه عینی کارایی سدهای استان بوشهر است که در آن واقعه سیلابی، سد رئیسعلی دلواری موفق به مهار صد درصد رواناب‌های بالادست حوزه شاپور شد و فرازبند و تونل‌های انحراف سد در حال ساختِ دالکی نیز، موجب کاهش دبی پیک سیلاب از ۱۹۰۰ به ۱۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه شد و از بروز وقایع ناگواری جلوگیری کرد.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر افزود: از سوی دیگر، کنترل رواناب‌ها در فصل بارندگی و ذخیره سازی آن در مخازن سدها و رها سازی آن در فصول گرم سال، منجر به پایداری آبیاری و توسعه کشاورزی در استان بوشهر می‌شود.

محمدی یادآور شد: اتکاء به منابع آب داخلی استان، بهره وری اقتصادی بیشتر نسبت به شیرین سازی آب دریا و کمک به شرایط منابع آب زیرزمینی نیز از دیگر مزیت‌های طرح‌های سدسازی در استان بوشهر محسوب می‌شود.

ساخت یک سد با فرصت‌های فراوان

قسمت عمده مساحت استان بوشهر در دو حوضه آبریز حله ومند واقع شده است. حوضه آبریز مند، مرکز تا جنوب استان را تحت پوشش دارد و مساحتی قریب به ۸ هزار و ۱۰۰ هکتار از استان بوشهر را در بر می‌گیرد.

علاوه بر رودخانه‌مند که پرآب‌ترین رودخانه این منطقه محسوب می‌شود، رودخانه‌های دیگری نیز در حوضه‌های آبریز داخلی استان بوشهر جاری است که در طول سال و به ویژه در ایام سیلاب، حجم آب قابل توجهی را به همراه دارد.

کنترل این سیلاب‌ها می‌تواند تاثیر به سزایی در تامین آب شرب، کشاورزی و صنعت به ویژه در حوزه پارس جنوبی و پارس شمالی داشته باشد.

کارشناس طرح‌های توسعه منابع آب شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر در این خصوص بیان کرد: رودخانه دشت پلنگ از شاخه‌­های اصلی رودخانه‌مند است و در حوضه آبریزمند در استان بوشهر واقع شده است. مطالعات پتانسیل‌های این حوضه در سال ۱۳۶۵ به منظور شناسایی وضعیت حوضه دشت پلنگ و امکانات منابع آبی، شناخت محل­‌های تغذیه و تخلیه و برآورد کلی بیلان آبی حوضه انجام شد و همچنین مطالعات ساخت سد دشت پلنگ در ۸۰ آغاز شد و در سال ۱۳۸۹ به اتمام رسید.

رضا ارمی افزود: سد مخزنی دشت پلنگ در شهرستان دشتی و در منطقه کشاورزی دشت پلنگ واقع شده است. طبق برنامه ریزی منابع آب سد، اصلی‌ترین اهداف طرح، تامین بخشی از آب شرب شهرستان دشتی و شهرستان‌های جنوبی استان و آب مورد نیاز صنعت است.

وی با اشاره به فرصت‌های قابل دسترسی از طریق احداث سد دشت پلنگ گفت: با احداث این سد، ضمن جلوگیری از وقوع سیلاب‌های ویرانگر، از تخلیه سالانه بالغ بر ۷۰ میلیون مترمکعب آب به خلیج فارس جلوگیری شده و این حجم از آب به صورت برنامه ریزی شده در اختیار بخش‌های مختلف قرار خواهد گرفت.

نماینده مجری سد دشت پلنگ تصریح کرد: عملیات اجرایی این سد از سال ۱۳۹۷ آغاز گردیده و با تکمیل زیرساخت‌ها و فعال شدن فاینانس این پروژه در ماه جاری، عملیات اجرایی سیستم انحراف آب سد با تمرکز و سرعت بسیار بالایی از سر گرفته شده است.

بزرگ‌ترین منبع تامین آب شرب درون استان بوشهر

اگرچه وضعیت آب شرب استان بوشهر در سال‌های اخیر بهبود نسبی پیدا کرده، اما تا رسیدن به نقطه ایده‌آل همچنان فاصله دارد. در حال حاضر عمده آب شرب استان بوشهر از سد کوثر (شهرستان کهگیلویه و بویراحمد) و منابع زیرزمینی کازرون (استان فارس) تامین می‌شود.

یکی از برنامه‌های اعلام شده مدیران حوزه آب استان بوشهر برای پایداری آب شرب، اتکا به منابع آب داخل استان است. ساخت آبشیرینکن‌ها و سدهای متعدد به منظور تامین آب شرب اقداماتی از این دست است.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر با اشاره به طرح‌های تامین آب شرب استان بوشهر گفت: اخذ تخصیص و مجوزات لازم جهت ساخت ۱۶ آبشیرین کن و جانمایی آن‌ها در استان بوشهر، یکی از دستاوردهای این حوزه است.

علی محمدی اظهار کرد: هدف‌گذاری در این بخش، تامین ۴۵ درصد از آب شرب استان بوشهر از طریق طرح‌های شیرین سازی آب دریا است و هم اکنون پروژه‌های مذکور در مراحل مختلف بهره برداری یا ساخت هستند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، تامین آب شرب از طریق ساخت سدهای مختلف در استان بوشهر از جمله راهکارهای اجرایی و عملیاتی این حوزه محسوب می‌شود.

مدیرعامل شرکت سهامی آب منطقه‌ای بوشهر بیان کرد: سد تنگ ارم و سد ارغون، دو طرح افتتاح شده به منظور تامین آب شرب مناطق پیرامونی خود هستند و سد باغان و سد اخند نیز در زمستان سال جاری قابلیت آبگیری را خواهند داشت.

علی محمدی خاطرنشان کرد: سد دشت پلنگ نیز به عنوان یکی از پروژه‌های عظیم سدسازی استان بوشهر، بزرگ‌ترین منبع تامین آب شرب درون استانی خواهد بود و نقش مهمی در کاهش اتکا به منابع خارج از استان ایفا خواهد کرد.

وی افزود: بر اساس برنامه ریزی منابع آب سد، اصلی‌ترین هدف این طرح، تامین آب شرب مورد نیاز مناطق دارای انشعاب از خط محرم در جنوب استان و تامین آب مورد نیاز صنعت (بیشتر مناطق پارس جنوبی و شمالی) است.  

سدی بزرگ با اهدافی بزرگ

نماینده مجری طرح سد دشت پلنگ، این سد را از نوع خاکی و بتنی FSHD معرفی کرد و افزود: ارتفاع سد دشت پلنگ ۵۶ متر، طول تاج آن ۱۰۳۰ متر و حجم مخزن آن نیز ۱۵۰ میلیون مترمکعب است.

رضا ارمی افزود: آب تنظیمی این سد ۴۶/۷ میلیون متر مکعب در سال است که از این حجم میزان ۱۷/۸ میلیون مترمکعب به منظور تامین آب شرب برنامه ریزی شده است.

وی یادآور شد: هم اکنون پیشرفت فیزیکی این پروژه ۱۱.۵ درصد برآورد می‌شود و با تامین مالی به‌هنگام، در طول مدت ۴ سال به بهره برداری خواهد رسید.

[کد خبر:AJ36817]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه