عکس: عادل باخدا

هر سال از اواخر تابستان و برداشت انگور در منطقه «دره جوزان» شهرستان ملایر و روستای «توسک» و «جوزان آغاز» می شود. شهرستان ملایر با وجود دارا بودن بیش از ده هزار هکتار باغات و تاکستان‌های انگور سهم عمده‌ای را در تولید و صادرات کشمش در استان و حتی کشور برعهده دارد. اما با این وجود هنوز هم کشاورزان این شهرستان از روش سنتی خشک کردن و تیزآب زدن انگور بر روی کاهگل و در فضای باز برای خشک کردن این محصول استفاده می‌کنند. روش ستنی تهیه کشمش، محصولات را در معرض آلودگی میکروبی بیشتری قرار می‌دهد افت این محصول مهم شهرستان را نیز در پی دارد، همچنین خطر باران‌زدگی را نیز افزایش می‌دهد و به گفته کارشناسان بسیار بهتر است که این محصول به صورت آویزان و عمودی خشک شود.

ملایر یکی از شهرهای پیشتاز کشور در تولید انگور و کشمش است که سالانه بیش از ۲۴۰ هزار تُن انگور و ۴۵ هزار تُن کشمش در این شهرستان تولید و صادر می‌شود همچنین از جمله صادرکنندگان بزرگ کشمش در جهان است و ۲۷ درصد از مجموع کشمش‌های صادراتی دنیا از ملایر صادر می‌شود که سالیانه ۲۵۰ میلیون دلار عاید کشور می‌کند. 

https://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610850.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610852.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610847.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610842.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610854.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610845.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610853.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610841.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610846.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610840.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610849.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610839.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610844.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610848.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610843.jpghttps://img9.irna.ir/d/r1/2020/09/11/4/157610851.jpg

 
[کد خبر:AJ33714]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب