آینه جم : رونمایی از 7 کتاب شناختامه بوشهر و تاریخ شفاهی استان به آخرین جلسه کاری امید پارسایی فر در سمت ریاست حوزه هنری استان مبدل شد، موضوعی که واکنش سخنران های این مراسم را نیز در پی داشت.

به گزارش آینه جم در شرایطی که اخیرا زمزمه تغییر پارسایی فر از ریاست حوزه هنری استان بوشهر مطرح بود که نهایتا روز دوشنبه از سوی رییس حوزه هنری کشور، عبدالله شاهینی به عنوان رییس این نهاد در بوشهر منصوب شد، چهره ای کمتر شناخته شده برای اهالی فرهنگ و هنر که سایت حوزه هنری کشور در خصوص سوابقش این موارد را ارائه کرده است: «متولد 1365 با سابقه مدیریت آموزش و روابط عمومی اداره محیط‌زیست استان بوشهر، مسئولیت امور استان‌های سازمان فضای مجازی سراج و تهیه‌کنندگی برنامه تلویزیونی «فیلم ما» و عضویت در گروه هنری «نافع»».

پارسایی فرد با سابقه نویسندگی و سردبیری یکی از نشریات محلی و نیز مدیریت روابط عمومی شهرداری بندر بوشهر، در مهرماه سال 95 بجای سیدمحمد سیدزاده سکان ریاست حوزه هنری استان بوشهر را برعهده گرفت.

نگاهی به 6 سال مدیریت پارسایی فر در حوزه هنری بوشهر نشان از برنامه ریزی وی در زمینه تولید آثار فاخر مرتبط با استان خصوصا در زمینه کتاب های شناختنامه بوشهر دارد، هرچند اقداماتی در زمینه تولید آثار مستند درباره تاریخ بوشهر که اخیر یکی از آنها با موضوع 5 قرن مقاومت بوشهر در برابر استعمار ساخته مسعود نجف پور رونمایی شد و برگزاری 5 دوره معرفی چهره های برتر هنر انقلاب اسلامی استان که آخرین آن تجلیل از سید کوچک هاشمی زاده پژوهشگر مطرح شهرستان دشتی در هفته پیش برگزار شد، از دیگر فعالیت های شاخص حوزه هنری استان بود، اگرچه در زمینه تولید انیمیشن یا فیلم کوتاه می شد عملکرد بهتری داشت.

البته تعطیلی سینما بهمن بوشهر به دلیل خطر ریزش هرچند در دوره پارسایی فر رقم خورد، با این حال با پیگیری های وی، قول فعال شدن سینما کانون بوشهر و سینمای مجتمع فرهنگی عالیشهر داده شده که بررسی ها نشان می دهد مقدمات فراهم گردیده و در نوبت اکران فیلم هستند، ضمن اینکه شروع بازسازی سینما بهمن از نیمه دوم امسال وعده دیگر پارسایی فر بود که اکنون با تغییر وی، فرجام آن در هاله ای از ابهام می باشد.

چرا جامعه فرهنگ و هنر بوشهر ساکت مانده است؟

ماجرای تغییر رییس حوزه هنری بوشهر از آئین رونمایی از 7 کتاب که توسط این حوزه عصر سه شنبه در محل حوزه هنری برگزار شد، با واکنش برخی سخنران ها همراه شد.

عبدالکریم مشایخی رییس بنیاد ایرانشناسی شعبه بوشهر با بیان اینکه کارنامه پارسایی فر روشن و مشخص است و از این تغییر دلگیر شدم، اظهار کرد: از مدیر جدید شناختی ندارم و اظهارنظر نمی کنم؛ فقط امیدوارم برابر پارسایی فر نباشد که خسران می باشد، بلکه باید توانمندتر باشد.

سید عبدالعزیز بلادی مدیرکل اسبق فرهنگ و ارشاد استان و از پژوهشگران استان نیز در بخشی از سخنانش با بیان اینکه جابجایی ها در سیستم مدیریتی رخ می دهد و پارسایی فر هم به میز نچسبیده اظهار کرد: امیدوارم مدیریت استان از این چهره توانمند در جای خود استفاده کند.

جهانشیر یاراحمدی رییس انجمن نمایش استان و فعال تئاتری در پایان سخنانش که پیرامون دو کتاب تاریخ شفاهی اش بود؛ گفت: رفت و آمدها در مدیریت طبیعی است، ولی برایم سوال است که چرا جامعه هنری بوشهر درخصوص تغییر پارسایی فر ساکت است؟

تولید کتاب در حوزه هنری براساس شیوه نامه بود

امید پارسایی فرد که قرار است صبح چهارشنبه در مراسم تودیع خود و معارفه رییس جدید حوزه هنری شرکت کند، در ادامه این جلسه با اصرار آرش شبانکاره مجری برنامه روی سن حاضر شد. وی ابتدا با بیان اینکه تمایل به سخنرانی نداشت و قرار بود فردا صحبت هایش را بیان کند، گفت: خوشحالم که آخرین برنامه کاری ام در حوزه هنری استان با بوشهر و رونمایی کتاب هایی همزمان شد که با استاندارد کیفی مناسبی منتشر شده است.

پارسایی فر با اشاره به تلاش هایی که در دوره مدیریت سیدزاده برای انتشار کتاب های شناختنامه بوشهر صورت گرفت، گفت: برخی از کتاب هایی که در دوره قبل منتشر شده، برای ما تکرار نشدنی بود، اما برای هدفمند کردن فعالیت ها، به شیوه نامه ای رسیدیم که تولیدات مکتوب درباره بوشهر مبنای علمی داشته باشد. همچنین به 250 مدخل که درباره شناختنامه بوشهر مغفول بوده رسیدیم. 

وی با بیان اینکه تلاش کردیم کتاب های با کیفیت درباره بوشهر، دست مایه برای مردان توسعه استان باشد ادامه داد: باید بدانیم که دیگران منتظر ما نمی مانند و اگر کم کاری فعلی برای تولید آثار هنری ادامه داشته باشد، از قافله تمدنی خلیج فارس و سبد تولیدات هنری کشور عقب مانده و دیگران برای ما تولید محتوا خواهند کرد. البته یکی از حسرت هایم تولید آثار مکتوب حوزه هنری درباره بوشهر به زبان انگلیسی بود که عمر مدیریتی ام کفاف نداد.

رونمایی از 7 کتاب

گفتنی است در این آئین پنج کتاب از مجموعه “شناختنامه هنر، فرهنگ و تمدن بوشهر” شامل دو جلد «بوشهر در دوره قاجار» اثر امید زاهد، «جغرافیای انسانی شهرستان بوشهر» اثر عبدالحسن کنین، «دانش بومی ساخت صنایع دستی و سنتی» اثر سید عبدالعزیز بلادی و «نقش ها و آثار تزئینی قلعه نصوری سیراف" اثر امرالله اسماعیلی به همراه دو اثر از شناختنامه شفاهی بوشهر به کوشش جهانشیر یاراحمدی با موضوع گفتگو با استاد غلامحسین دریانورد، پژوهشگر و نمایشنامه نویس به همراه گفتگو با شادروان علی غلامی نویسنده، بازیگر و کارگردان تئاتر و سینما رونمایی شد. 

[کد خبر:AJ41558]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم

کانال تلگرامی پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم