آينه جم : رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دشتستان گفت: این شهرستان به عنوان بزرگترین تولیدکننده ارده ( محصول تولیدی از کنجد) در جنوب کشور سالانه 50 تن به کشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می کند.

به گزارش «آينه جم »؛ شهسوار قائدی روز چهارشنبه درگفت وگو با ایرنا، افزود: ارده یکی از مشتقات مهم و پرخاصیت دانه روغنی کنجد است که مورد استقبال خوب مردم بویژه جنوبی ها و کشورهای حاشیه خلیج فارس است.

وی اضافه کرد: دشتستان بزرگترین تولید کننده کنجد دراستان بوشهر است که سالانه بیش از یکهزار تن از این محصول در این شهرستان تولید می شود وعمده آن تبدیل به ارده، روغن کنجد و دیگر فرآورده ها می شود.

http://img7.irna.ir/1394/13940904/81852962/81852962-70327741.jpg

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان دشتستان بیان کرد: ارده دشتستان به دلیل خاص بودن و کیفیت و مزه بسیار خوب آن علاوه بر مصرف داخلی استان بوشهر و سایر استانهای همجوار نظیر فارس، خوزستان، اصفهان و هرمزگان درکشورهای حاشیه خلیج فارس نیز از بازار خوبی برخوردار است.

قائدی گفت: وی ادامه داد: با وجود اینکه از کنجد در موارد متعددی نظیر کارگاه های روغن گیری، حلواسازی و شیرینی سازی استفاده می شود اما بخش عمده کنجد تولیدی دشتستان برای تولید ارده به مصرف می رسد طوری که سالانه بیش از 250 تن ارده در کارگاه های شهرستان دشتستان تولید و به بازار عرضه می شود.

رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت دشتستان گفت: هم اکنون 12کارگاه تولیدی ارده در دشتستان فعال است و از هر یک کیلوگرم کنجد 600 تا 650 گرم ارده تولید بدست می آید.

وی بیان کرد: سابقه تولید ارده در دشتستان که در استان بوشهر خاص این شهرستان است به 150 سال پیش بازمی گردد و اولین بار توسط سالم خان زیارتی تولید شد.

قائدی با اشاره به اهمیت و ارزشمند بودن این صنعت به لحاظ غذایی، دارویی، اقتصادی، اشتغال زایی و حوزه صادراتگفت: اداره صنعت، معدن و تجارت دشتستان برای حمایت از توسعه کارگاه های ارده سازی و سایر مشتقات کنجد نظیر حلوا و روغن آن آمادگی دارد.

http://img7.irna.ir/1394/13940904/81852962/81852962-70327742.jpg

قائدی افزود: این محصول بویژه در فصل پاییز و زمستان از بازار خوب داخلی و خارجی برخوردار است و برای توسعه فضا و تجهیزات کارگاهی و چند منظوره کردن آن به متقاضیان تسهیلات پرداخت می شود.

یکی از تولیدکنندگان ارده در شهر برازجان گفت: 35سال است که در این حرفه مشغول فعالیت هستم.

امرالله ذکاوت زاده افزود: روزانه 300 تا 400 کیلوگرم ارده تولید می کنیم چهارنفر به طور مستقیم در این کارگاه مشغول کار هستند که کارهای سفیدکردن، شستو شو، تفت دادن و آسیاب کردن را با کمک دستگاه های کوره و آسیاب انجام می دهند.

وی بیان کرد: از این شغل بسیار راضی هستم، درآمد خوبی دارد اما یک کار فصلی و مقطعی در دو فصل پاییز و زمستان انجام می شود، نیازمند حمایت بیشتر برای توسعه کار و چند منظوره کردن آن هستیم.

[کد خبر:AJ10210]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب