D000000032.jpg

 

آینه جم- رامتین موثق

 

آثار تجاوز دشمن به زیرساخت‌های مهم کشور از جمله پتروشیمی‌ها، رفته‌رفته در بازار نمایان و تبعات آن یکی پس از دیگری، خبرساز می‌شود.

 

در نانوایی‌ها قیمت کیسه‌ نایلونی افزایش چند برابری داشته و بابت هر نایلکس 7 هزار تومان از خریداران دریافت می‌کنند.

 

برخی نانوایان می‌گویند قیمت پلاستیک به شدت افزایش یافته و نرخ هر کیلو پلاستیک در بازار بین 600 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متغیر است.

در نتیجه اکنون کالاهای مصرفی مردم، در سایه این گرانی قرار گرفته و تبعات آسیب به پتروشیمی‌ها در حال نمایان شدن در زندگی مردم است.

این گرانی‌ها تنها محدود به کیسه‌های پلاستیکی و نایلونی و نایلکس نیست بلکه ظروف یکبار مصرف نیز دستخوش افزایش قیمت شده‌اند و این بازار نیز ملتهب است.

به‌طور مشخص، قیمت برخی از این ظروف که پیش‌تر در حدود ۱۰ هزار تومان بود، اکنون به حدود ۱۵ هزار تومان رسیده است. همچنین در برخی فروشگاه‌ها، محدودیت‌هایی در تعداد فروش به هر مشتری اعمال شده است؛ به‌طوری که فروشندگان از عرضه بیش از میزان مشخص خودداری می‌کنند.

گرانی های اخیر منشا تولید ندارد

در همین خصوص، اکبر مشهدی‌زاده، رئیس اتحادیه سازندگان و فروشندگان پلاستیک، نایلون و ملامین در گفت‌وگو با ایسنا درباره افزایش قیمت‌ها در این حوزه، اظهار کرد: «افزایش قیمت‌هایی که در بازار مشاهده می‌شود، منشا تولیدی ندارد و متاسفانه بخشی از عدم مدیریت صحیح عرضه مواد پلیمری در بورس کالا و ایجاد تقاضای کاذب است که در بازار صورت می‌گیرد.»

او با اشاره به وضعیت تامین مواد اولیه، گفت: «در حال حاضر، در بورس کالا مواد اولیه عرضه می‌شود، اما در بورس کالا سقف قیمت رقابت نمی‌شود. مواد پلیمری تا ۲۰۰ درصد بالاتر از قیمت پایه توسط واحدهای تولیدی خریداری می شود که این موضوع یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت‌هاست.»

به اعتقاد این مقام صنفی، اگر عرضه به ‌صورت مناسب انجام شود و از شکل‌گیری تقاضای کاذب جلوگیری شود، می‌توان بازار را تا حد زیادی کنترل کرد.

قیمت نایلون نباید بیشتر از 2 هزارتومان باشد

نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و فروشندگان پلاستیک و نایلون درباره افزایش قیمت این روزهای کیسه‌های نایلونی، به توسعه ایرانی گفت: درست است که قیمت اولیه و پایه مواد اولیه به دلیل برخی شرایط به وجود آمده برای کشور، افزایش داشته است اما قیمت تمام شده به شکلی نیست که یک نانوایی به خاطر یک نایلون، 7 تا 10 هزار تومان از یک مصرف‌کننده پول دریافت کند.

یوسف جودی با اشاره به برخی سوءاستفاده‌های به وجود آمده، درباره قیمت واقعی کیسه‌های نایلونی بیان داشت: دریافت 10 هزار تومان بابت کیسه نایلونی در نانوایی‌ها که شاید 20 عدد نان داخل آن می‌گذارند، غیرمعقول است. شاید 200 تا 300 برگ نایلکس به وزن 1 کیلوگرم برسد و این مقدار به مبلغ 400 هزار تومان به فروش می‌رسد که قیمت دانه‌ای آن، 2 هزار تومان می‌شود بنابراین هر مبلغی که بالای 2 هزار تومان باشد، گرانفروشی محسوب می‌شود.

این مقام صنفی به سودجویی شبکه فروش اشاره و تصریح کرد: این افزایش قیمت، هیچ عایدی‌ای برای تولیدکنندگان ندارد و شبکه توزیع در این میان سودجویی می‌کند و باید اشاره کرد که پدیده دلالی کل بازار ایران را فراگرفته است.

جودی توضیح داد: بطری «PET» که از ماده پلاستیکی پلی‌اتیلن ترفتالات ساخته می‌شود، گران شده است زیرا عمده مواد آن وارداتی است. اما با تمام این اوضاع، قیمت این بطری در بدترین شرایط دانه‌ای 5 هزار تومان است. 5 هزار تومان تنها 2 درصد 100 هزار تومان را تشکیل می‌دهد پس چرا اکنون اعلام شده است که عامل اصلی گرانی نوشابه، محصولات پلاستیکی است؟

او در پایان خاطرنشان کرد: اکنون ضرورت دارد که برای بررسی قیمت‌ها یک پروسه کارشناسانه طی و بررسی شود چرا برخی صنایع، به بهانه گرانی پلاستیک، محصولات خود را با قیمت‌های غیرکارشناسی روانه بازار می‌کنند؟!

 

 

[کد خبر:AJ53412]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم

کانال تلگرامی پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم