كنجد یکی از محصولات كشاورزي مناطق گرمسيري كشور است كه زراعت آن از دیرباز در استان بوشهر خصوصا منطقه جم و ريز متداول بوده است و  به عنوان کشت دوم بعد از برداشت غلات بسیار مورد توجه کشاورزان منطقه قرار مي گرفته است.

این روزها در برخي مزارع بخش ریز، کشاورزان مشغول آبیاری به مزارع کنجد می باشند. محصولي كه با توجه به بحران خشكسالي حاد منطقه ، مي تواند جايگزيني مناسب براي محصولات زراعي در منطقه باشد و با كشت آن از منابع موجود آب و خاک حداکثر بهره برداری صورت گيرد.

دوره رشد كوتاه ، پايين بودن هزينه خاكورزي،كاشت بدون شخم و مقاومت بالاي کنجد در برابر خشکی و شر ايط كم آبي از ويژگي هاي بارز  اين گياه روغني محسوب ميگردد.

در ایران مصرف دانه کنجد در تهیه ارده ،حلوا ، و انواع شیرینی ، در طب و دارو سازی ، در صنعت برای وسایل آرایشی ،صابون ،شامپو و ...كاربرد دارد.

کنجد برای جوانه زدن به یک بستر گرم و مرطوب و دمای نسبتاً بالا نیاز دارد ، از اينرو كاشت اين گياه هر ساله در مرداد ماه و در مواقعي كه گرماي تابستان به شدت خود مي رسد شروع مي شود و پس از چند هفته جوانه ها به سرعت شروع به رشد كردن مي كنند، در شهريور ماه گلهاي آن تبديل به پيله هايي پر از دانه هاي كنجد مي شود و در نهايت از اواخر مهر ماه كار برداشت آن آغاز مي گردد.

عکاس: حسین تشانی/ریزپاد

[کد خبر:AJ3017]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم

کانال تلگرامی پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم