554.jpg

 

 

آینه جم: محمد مهدی صبوری:  ییش از یک سال از آغاز بکار مجلس یازدهم می‌گذرد. مجلسی که شیخ موسی احمدی نماینده مردم جنوب بوشهر در آن می باشد.

 در این یادداشت، نگارنده تلاش دارد به بررسی عملکرد یک سال و چند ماهه شیخ موسی احمدی به استناد نظرات اهالی حوزه انتخابیه، رسانه‌ها و آنچه در فضای مجازی منتشر شده بپردازد.

مرکز پژوهش‌های مجلس تعداد کل لوایح یا طرح های وصول شده در مجلس تا به امروز را ۵۳۷ مورد اعلام کرده است. شیخ موسی فقط در ۳۴ درصد از آنها یعنی ۱۸۶ مورد حضور داشته است.

 دفتر هیئت رئیسه مجلس اسامی منظم‌ترین نمایندگان مجلس را به صورت سه ماهه منتشر می کند. تا امروز 5 لیست منتشر شده که هیچ اسمی از شیخ در آنها نیست.

خروج شیخ از ترکیب هیئت رئیسه کمیسیون انرژی در سال دوم این مجلس نیز دیگر موضوع برجسته خبری این روزهاست.

نکته دیگر اینکه نماینده باید علاوه بر پیگیری مسائل ملی، مسائل منطقه‌ای را نیز پیگیری کند. خارج از بحث ملی، در بحث منطقه ای نیز نمایندگان از عملکرد رضایت نداشتند. برای مثال تاسیس نخستین مرکز مهارت آموزی نفت، گاز و پتروشیمی در کازرون در زمان نائب رئیسی وی رخ داد و نارضایتی شدید نمایندگان و مردم استان های بوشهر و خوزستان را در پی داشت که در نهایت باعث خروج شیخ از ترکیب هیئت رئیسه مجلس شد.

مخاطبی در یکی از گروه های شهرستان عسلویه نیز کامنت گذاشته بود در گذشته حداقل هر ۱۵ روز یکبار شاهد حضور وزرای مختلف و معاونان آنها در منطقه بوده ایم اما اکنون یک مدیرکل استانداری نیز در شهرستان حضور پیدا  نمی‌کند.

 چند روز پیش نیز نامه نحوه تجدید توزیع عوارض آلایندگی منطقه پارس جنوبی منتشر شد.  قبلاً سهم عسلویه 40 درصد، کنگان 25.8 درصد، دیر 17.1  درصد و جم 17.1 درصد بوده است. اما در فرمول جدید که با کاهش 35.7 درصدی سهم استان بوشهر مواجه شد؛ سهم شهرستان عسلویه به 32.3 درصد، کنگان 21.1 و جم 11.9 درصد رسید. شهرستان دیر نیز به کلی حذف شد. در عوض به شهرستان‌های پارسیان، مهر و لامرد هرکدام 11.9 درصد از سهم عوارض آلایندگی پارس جنوبی رسید.

اغلب رسانه های جنوب بوشهر به این خبر واکنش منفی داشتند‌. موج های اعتراضی شدید مردمی حتی از سوی طرفداران شیخ در دیر نیز شکل گرفت.

شیخ واکنشش به این ماجرا نیز این بود که این نامه وجاهت قانونی نداشته است؛ این مربوط به عوارض سالهای گذشته بوده که پرداخت شده است.

واکنش ها در فضای مجازی به این خبر و تکذیبیه آن جالب بود. نظر عمده مردم و فعالین اجتماعی این بود که اگر این نامه وجاهت قانونی نداشته و دورغی بیش نیست چرا از سوی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه منتشر شده است.

بسیاری نیز اعتقاد داشتند در پایان این نامه ذکر شده تا زمان پایش مجدد و اعلام درصد های جدید، پرداختی ها باید طبق این درصد های نوشته شده انجام شود. شیخ چه تضمینی می دهد برای عوارض سال های 99 و 1400 درصد های جدید و مصوب کنند؟

 در بحث شهرستانی نیز پیگیری های شاخص شیخ موسی اطلاع رسانی نشده است. در دیر جاده وفاق یکی از مطالبات مهم مردم این شهر می‌باشد؛ سرنوشت نامعلومی دارند. احداث آب شیرین‌کن‌های عسلویه و کاهش فلرینگ در هاله ای از ابهام قرار دارند.

اسکله خورخان دیر پیشرفت چندانی را شاهد نبوده است. فقط همان فاز اول که قبلا اجرایی شده بود نزدیک به افتتاح است.

 در جم که با بحران بی‌آبی دست و پنجه نرم می‌کند خط انتقال آب سیراف-جم با تغییر چندین باره زمان افتتاح مواجه شده است. پیشرفت این پروژه در در زمان شیخ از 75 درصد به حدود 90 درصد رسیده ولی هنوز افتتاح نشده است. برای فعالسازی مجدد پیمان خط برق آن هم شاهد اقدامی نبوده ایم. جاده جم فیروزآباد نیز پیمانکار، کار را متوقف کرده است. بیمارستان تامین اجتماعی حم نیز مدت‌هاست عملیات اجرایی آن متوقف شده است.

البته برگزاری یک نشست خبری و شفاف سازی در مورد کارهای انجام شده از سوی نماینده جنوب استان قطعاً تاثیر بهتری خواهد داشت اما آنچه گزارش می دهند و آنچه در عمل انجام شده است، کاملا واضح است.

خلیج فارس 

[کد خبر:AJ36419]
پايگاه خبري تحليلي آينه ي جم


نوشتن دیدگاه

جدیدترین مطالب